Când introduc alte alimente în dieta bebelușului?

Majoritatea bebelușilor sunt înțărcați și iau pentru prima dată contact cu mâncarea solidă în jurul vârstei de 6 luni. Acesta este un pas deosebit de important în evoluția copilului tău și poți profita, explorând și descoperind împreună cu el noi texturi și arome.

Reține că, pentru început, nu este atât de important cât de mult ia bebelușul în greutate, cât acomodarea sa cu ideea de a mânca. Cercetările arată că bebelușii nu au nevoie în primele 6 luni de viață de nimic altceva în afară de laptele de mamă sau laptele praf dacă alăptarea la sân nu este posibilă din motive medicale. Sistemul său digestiv are suficient timp să se dezvolte, astfel încât să poată face față cu succes mâncării solide – fie că vorbim despre mâncăruri solide transformate în piureuri, fie că vorbim despre cereale amestecate cu lapte.

 

Dacă alăptezi, laptele matern va fi suficient în primele șase luni de viață pentru a proteja bebelușul împotriva infecțiilor. Cu cât îl vei alăpta mai mult timp după primele 6 luni, cu atât va continua să fie protejat de boli.