Alăptarea în timpul mastitei

Fie că ai primit prescripție pentru tratament antibiotic sau iei Feminella Hereditum, trebuie să fii atentă la câteva reguli de bază ale alăptării în perioada de tratament:

 

 • Golește cu regularitate conținutul de lapte al sânilor fie prin alăptare, fie folosind o pompă. Golirea adecvată de lapte a sânului afectat previne acumularea de noi bacterii și poate duce la scurtarea duratei infecției.
 • Poți continua liniștită să-ți hrănești pruncul la sân sau să folosești o pompă pe toată perioada bolii și a tratamentului.

Atenție: nu ignora semnele pe care le dă bebelușul tău și întrerupe imediat tratamentul cu antibiotic dacă acesta devine agitat, plânge, vomită sau are scaune diareice. Acesta este semnul că trebuie să întrerupi imediat tratamentul cu antibiotic, pentru că îl afectează pe micuț!

 

 • Înainte de alăptare, aplică timp de 15 minute pe sânul afectat o compresă curată, caldă și umedă, pentru ca laptele să curgă mai ușor. Abordează această metodă de cel puțin 3 ori pe zi, va stimula eficient lactația. Același efect se poate produce și prin masarea sânului afectat.
 • Pe cât posibil, continuă alăptarea la ambii sâni. Este de preferat să începi alăptarea cu sânul afectat, deoarece este esențial ca acesta să fie golit complet. Dacă este prea dureros să începi cu acest sân, poți alăpta din sânul sănătos. După ce eliberarea laptelui a fost inițiată, alăptează din sânul afectat până când acesta devine moale, detensionat și continuă să alăptezi la sânul sănătos până când copilul s-a săturat.
 • Pompează sau extrage manual laptele din sânul afectat dacă acesta este prea dureros pentru a alăpta. Durerea mamelonară poate fi cauzată de supt pe o zonă deja dureroasă.
 • Chiar dacă bebelușul pare reticent să sugă de la sânul afectat, asta este ceva normal - și nu are nicio legătură cu gustul laptelui, ci mai degrabă cu faptul că sânul afectat se simte diferit la atingere și este mai greu de supt. Încearcă să exprimi manual puțin lapte mai întâi – astfel, sânul va deveni mai moale, iar bebelușul se va atașa mai ușor de el.
 • Chiar dacă laptele provenit din sânul afectat este puțin mai sărat la gust, bebelușul îl poate consuma în deplină siguranță. Orice bacterii prezente în lapte sunt distruse fără probleme în sistemul digestiv al sugarului, fără să cauzeze nicio problemă.

 

Important! Evită să alăptezi la sânul afectat de mastită în cazul în care apare un abces!

 

 

 • O compresă caldă aplicată înainte și după alăptare poate reduce durerea de sân. O baie caldă poate avea același efect calmant.
 • La nevoie, folosește o pompă pentru a reduce presiunea din sân.
 • Hidratează-te, bea cel puțin 10 pahare cu apă pe zi. Mănâncă sănătos și echilibrat și adaugă în jur de 500 calorii în plus în fiecare zi în care alăptezi. Nu uita: deshidratarea și nutriția de proastă calitate pot duce la scăderea producției de lapte și la o stare generală proastă.
 • Verifică-ți temperatura de cel puțin 3 ori pe zi în primele 48 ore de la începerea tratamentului și fii atentă la febră.
 • Sună imediat doctorul în cazul în care faci febră sau apar stări de vomă, roșeață, umflături sau durere la sâni.
 • Mergi la medic încă de la primele semne ale mastitei, pentru că nu se vindecă de la sine!

Combate mastita cu Feminella Hereditum – unicul tratament inovator bazat pe principii naturale care înlătură efectul nedorit al mastitei în doar 24 ore!

S-a demonstrat că, pe lângă beneficiile aduse în mastită, Feminella Hereditum reduce incidența infecțiilor pulmonare și gastrointestinale la nou-născuți și este un veritabil stimulator al sistemului imunitar. Nu există niciun alt probiotic în lume cu aceste caracteristici!

În cazul mastitei ce apare în timpul alăptării, Feminella Hereditum este unicul tratament inovator bazat pe principii naturale care înlătură efectele nedorite ale mastitei în doar 24 ore de la prima administrare!