Cauzele mastitei

În general, se poate spune că mastita apare din cauza unui flux scăzut al laptelui. Atunci când se declanșează lactația, laptele invadează țesutul mamar înconjurător. Dacă laptele nu este extras și sânul nu este golit la intervale regulate de timp, sânul se inflamează și predispune la infecții. O cauză a infecțiilor este mamelonul crăpat și iritat, care permite pătrunderea bacteriilor.

Bacteriile din gura copilului sau de pe suprafața sânului pot intra în canalele galactofore prin mici fisuri apărute la suprafața mameloanelor și se pot înmulți rapid în interior. Acest lucru poate cauza o infecție ușoară sau poate acționa în profunzime, sub forma unui abces.

Infecția determină și apariția febrei, dar, în mod normal, aceasta nu ar trebui să depășească 39o sau să dureze mai mult de 4-16 ore. În cele mai multe cazuri, mastita apare la un singur sân.

Infecția poate fi și rezultatul unei cantități de lapte rămasă în canalele galactofore ce nu au fost golite suficient de repede sau complet.

Așadar, cauzele infecțiilor care duc la mastită sunt:

·         alăptarea la intervale mari de timp

·         canalele galactofore îngustate

·         starea fizică și psihică a mamei

·         presiunea exercitată asupra sânilor de unsutien prea strâmt.

 

Canalele galactofore blocate sunt cele care cauzează durere și angorjarea (întărirea) sânilor.

La femeile care nu alăptează, mastita poate apărea datorită dilatării sau iregularităților canalelor galactofore, unei lezări a sânului (fisură sau tăietură) și, foarte rar, datorită cancerului mamar sau tuberculozei.

În cazul mastitei ce apare în timpul alăptării, Feminella Hereditum este unicul tratament inovator bazat pe principii naturale care înlătură efectele nedorite ale mastitei în doar 24 ore de la prima administrare!