Cum eviți mastita?

Uneori, mastita nu poate fi evitată. Unele femei sunt mai predispuse decât altele, iar cele care alăptează pentru prima dată par a fi cele mai afectate. Mastita nu va dispărea fără tratament. Dacă există simptome ce sugerează mastita este nevoie de un consult de specialitate. Tratamentul prompt previne agravarea infecției și ameliorează simptomele în aproximativ 2 zile.
 

Tratamentul mastitei presupune, de obicei, administrarea orală de antibiotice pentru a distruge bacteria cauzatoare a infecției; acest tratament nu este cel mai potrivit, deoarece afectează flora intestinală și imunitatea copilului și schimbă gustul laptelui.

 

În schimb, tratamentul inovator cu Feminella Hereditum este 100% natural și, pe lângă beneficiile asupra durerii din mastită, scade incidența infecțiilor pulmonare și gastrointestinale la nou-născuți și este un veritabil stimulator al sistemului imunitar al bebelușului!

 

 

Feminella Hereditum este singurul probiotic la nivel mondial cu aceste caracteristici!

 

 

Iată câteva măsuri eficiente atunci când te confrunți cu simptomele mastitei:

- Golește periodic sânii prin alăptare sau extragerea laptelui cu pompa specială. Golirea adecvată a sânului afectat previne extinderea infecției și poate scurta durata acesteia.
- Poți continua în siguranță alăptarea sau extragerea laptelui pentru a hrăni copilul în timpul bolii și tratamentului. Bebelușul este cea mai eficientă pompă pentru golirea sânilor! Copilul se poate hrăni în siguranță cu lapte de mamă deoarece orice bacterie va fi distrusă de sucurile sale digestive.
- Înainte de alăptare, aplică timp de 15 minute pe sânul afectat o compresă curată, caldă și umedă, pentru ca laptele să se elibereze mai ușor. Încearcă această metodă de cel puțin 3 ori pe zi. Astfel, este stimulată lactația. Același efect îl are și masarea sânului afectat.
- Pe cât posibil, continuă alăptarea la ambii sâni. Este de preferat să începi alăptarea cu sânul afectat, deoarece este esențial ca acesta să fie golit complet. Dacă este prea dureros să începi cu acest sân, poți alăpta din sânul sănătos. După ce eliberarea laptelui a fost inițiată, alăptează din sânul afectat până când acesta devine moale, detensionat și continuă să alăptezi la sânul sănătos până când copilul s-a săturat.
- Pompează sau extrage manual laptele din sânul afectat dacă acesta este prea dureros pentru a alăpta. Durerea mamelonară poate fi cauzată de supt pe o zonă deja dureroasă.

În cazul în care experimentezi simptomele specifice mastitei, nu ezita să mergi la medic pentru un consult de specialitate!

În cazul mastitei ce apare în timpul alăptării, Feminella Hereditum este unicul tratament inovator bazat pe principii naturale care înlătură efectele nedorite ale mastitei în doar 24 ore de la prima administrare!