Simptomele mastitei

Simptomele mastitei apar de obicei în primele 4-6 luni după naștere, cu precădere în primele zile de alăptare. La debut, se pot observa:

- o zonă dureroasă pe unul dintre sâni;

- frisoane, nevralgii și simptome asemănătoare gripei;

- creșterea temperaturii peste 38o.

Aceste simptome de debut pot apărea după tratarea unui blocaj al canalelor galactofore. Când mastita se agravează, se poate observa:
- creșterea pulsului (peste 100 de bătăi pe minut);
- o scurgere gălbuie și densă de la nivelul mamelonului;
- ganglionii axilari de partea sânului afectat sunt crescuți în volum și sensibili.


Ocazional, simptomele mastitei se pot agrava și poate apărea o pungă de puroi (abces) în aria infectată. Simptomele abcesului mamar includ:
- o formațiune mamară fermă și dureroasă;
- o zonă eritematoasă la nivelul sânului;
- agravarea simptomelor gripei.
Nodulii (necanceroși) sunt delicați și pot fi mișcați pe sub piele. Aceștia pot fi considerați periculoși dacă nu dispar sau nu se diminuează după alăptare, dacă abcesul apare pe un sfârc sau dacă simptomele nu dispar după 2-3 zile de tratament.

Infecția aftelor

Aftele (infecția "drojdiei de bere") pot apărea în gura copilului și se pot răspândi la nivelul mamelonului și canalelor galactofore. Dacă există simptome de mastită care nu dispar în urma tratamentului, cum ar fi durere în zona mamelonului în timpul și după alăptare, durere mamară ascuțită între mese sau mameloane de culoare roz, acestea sugerează prezențaaftelor. De asemenea, infecția cu afte mai poate debuta prin apariția unei dureri sau arsuri bruște în timpul unei alăptări ce progresa fără probleme.
Dacă există simptome ce sugereză prezența aftelor, trebuie ca sânii și gura copilului să fie verificate cu grijă. Tratamentul aftelor se aplică atât mamei, cât și copilului, chiar dacă nu prezintă simptome.

 

În cazul mastitei ce apare în timpul alăptării, Feminella Hereditum este unicul tratament inovator bazat pe principii naturale care înlătură efectele nedorite ale mastitei în doar 24 ore de la prima administrare!