Sfaturi privind alăptarea cu succes

  • Mama poate fi nesigură referitor la modul cum va începe alăptarea. Consultantul în lactație este disponibil în majoritatea spitalelor și maternităților pentru a le învăța pe mame tehnicile de alăptare corecte, suptul și o largă gamă de poziții pentru alăptare.
  • Dacă copilul nu are nevoie de asistență medicală imediată, este ideal ca alăptarea să înceapă în prima oră după naștere. De asemenea, contactul mamei direct cu pielea copilului imediat după naștere ajută la o alăptare de succes și de lungă durată.

  • Schimbarea pozițiilor de alăptare favorizează golirea completă a sânilor și previne obstruarea ductelor mamare.
  • Femeile care au născut prin cezariană preferă pozițiile în care copilul nu se odihnește pe abdomen, ca de exemplu metoda ținerii pe o parte.
  • Datorită faptului că primele săptămâni sunt cele mai solicitante, mama poate avea dubii în ceea ce privește abilitățile sale. Corpul își revine după naștere și se adaptează schimbărilor hormonale, fapt ce poate fi epuizant și dă mamei senzația că este copleșită. Pot apărea și probleme minore, precum durerea mamelonară sau angorjarea sânilor, care pot produce disconfort.
  • În cazul apariției uscăciunii vaginale datorate unui dezechilibru hormonal, întrebați-vă medicul ginecolog despre tratamentul cu ovulele Feminella Hyalosoft

Feminella Hyalosoft vă poate ajuta să păstrați calitatea vieții sexuale chiar și în perioada alăptării.

Pentru a afla mai multe informații despre transformările din timpul sarcinii și alăptării, click aici.