Feminella VagiC și antibioticele

Antibioticele sunt substanțe folosite pentru a inactiva bacteriile. Există diferite tipuri de bacterii, iar pentru inactivarea acestora sunt necesare diferite tipuri de antibiotice. De cele mai multe ori, acțiunea antibioticelor nu este specifică doar pentru bacterii, ele acționând și pe speciile de microorganisme care se află în mod fiziologic în contact cu corpul nostru. Putem spune că, deși efectele terapeutice ale antibioticelor sunt remarcabile, parte din flora bacteriană normală are din păcate de suferit în urma tratamentelor cu aceste medicamente.

Tratamentele cu antibiotice administrate oral sau local de cele mai multe ori pot perturba echilibrul florei vaginale, favorizând astfel apariția candidozei vaginale, o afecțiune serioasă care poate crea multe neplăceri. Este recomandat să se restabilească echilibrul ecosistemului vaginal fiziologic ori de câte ori urmați un tratament cu antibiotic prin administrarea de Feminella VagiC comprimate vaginale.

vagiC si antibioticele

Dacă discutăm despre un tratament oral cu antibiotice, administrarea de Feminella VagiC comprimate vaginale trebuie să înceapă încă din prima zi de tratament, în condiții de maximă siguranță și fără interacțiuni medicamentoase sau contraindicații. Feminella Vagi C comprimate vaginale administrat concomitent cu antibioticul oral menține echilibrul florei vaginale și stimulează natural refacerea florei vaginale fiziologice.

Tratamentul afecțiunilor vaginale cu medicamente administrate local trebuie să fie urmat complet și corect (asigurați-vă că ați respectat toate indicațiile medicului și că ați definitivat tratamentul, chiar dacă simptomele au dispărut imediat).

Ulterior, se recomandă administrarea de Feminella VagiC comprimate vaginale pentru refacerea echilibrului florei vaginale. Se recomandă o vizită de re-evaluare la medicul ginecolog pentru a stabili gradul de vindecare a afecțiunii.

Un tratament corect, urmat corespunzător, respectând toate indicațiile medicului, este esențial!