Sexualitatea la vârsta senectuții

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, învățăm să apreciem sexualitatea la adevărata sa valoare și o considerăm o parte naturală a vieții noastre. Însă apariția menopauzei poate fi considerată de unele femei drept modul organismului de a exprima finalul vieții sexuale, ceea ce este incorect.

Datorită tulburării balanței hormonale din menopauză, nivelurile de estrogen circulant scad dramatic și, astfel, apar transformări la nivel vaginal. Zona genitală devine mai subțire, mai uscată, mai puțin elastică. Scăderea fluxului sangvin prin pierderea vascularității mucoasei vaginale atrage după sine o secreție redusă (uscăciune vaginală), ulterior dispareunie (durere în timpul contactului sexual) și chiar sângerarea vaginală.

Consecutiv, scade producția de glicogen și numărul de lactobacili, implicit crește pH-ul, ceea ce poate conduce la colonizarea zonei genitale cu agenți patogeni. Foarte important, apare pierderea de colagen, grăsimi și scade capacitatea de hidratare, toate acestea conducând la apariția vaginitei atrofice.

Feminella VagiC reprezintă o abordare modernă pentru prevenţia naturală a dezechilibrului de flora vaginală prin scăderea pH-ului vaginal şi, astfel, normalizarea de lungă durată a florei vaginale. Feminella VagiC administrat concomitent cu antibioticul menţine echilibrul florei vaginale . Află mai multe aici!

Feminella Hyalosoft ovule vaginale este un produs ce se adresează uscăciunii vaginale, drept o soluție eficientă și sigură, fără contraindicații sau efecte secundare. Prin triplul său efect, de hidratare, refacere și protecție a țesutului vaginal, Feminella Hyalosoft este un partener de încredere al feminității! Află mai multe aici!