Când apare vaginoza bacteriană?

Practic, diagnosticul de vaginoză bacteriană este stabilit în momentul în care în secreția vaginală este identificat un număr redus de lactobacilli, bacteriile "bune", și un număr mare de bacterii "dăunătoare", cele mai multe anaerobe.

cand apare vaginoza bacteriana

Vaginoza bacteriană este asociată cu o perturbare a echilibrului florei vaginale. În mod normal, la nivelul vaginului se găsesc în proporție mare bacterii cu rol benefic (lactobacilii) și, în cantitate redusă, bacterii "dăunătoare". Aceste bacterii sunt în echilibru permanent, astfel fiind menținută sănătatea vaginală. Vaginoza bacteriană apare când intervin factori care perturbă echilibrul dintre aceste microroganisme. Factorii de risc care determină apariția vaginozei bacteriene sunt reprezentați de:

a. Folosirea dispozitivelor intrauterine contraceptive

b. Folosirea de tampoane interne

c. Începerea vieții sexuale la vârste foarte tinere

d. Multiplii parteneri sexuali, doi sau mai mulți parteneri sexuali în ultimele șase luni sau un nou partener sexual

e. Boli cu transmitere sexuală în trecut

f. Spălăturile intravaginale frecvente și în exces

g. Scăderea numărului de lactobacili sau chiar absența acestora.

 

În plus, a fost demonstrat clinic faptul că stresul este un factor de risc semnificativ pentru apariția dezechilibrului de floră vaginală și, apoi, a vaginozei bacteriene.

Feminella VagiC reprezintă o abordare modernă pentru prevenția naturală a dezechilibrului de floră vaginală prin scăderea pH-ului vaginal și, astfel, normalizarea de lungă durată a florei vaginale.
Feminella VagiC este un preparat sigur, putând fi administrat în deplină siguranță chiar și în timpul sarcinii și în perioada alăptării! Află mai multe aici.