Ce este vaginoza bacteriană?

Vaginoza bacteriană este o afecțiune vaginală des întâlnită, cauzată de înmulțirea în exces a anumitor bacterii din vagin. Este una dintre cele mai frecvente infecții de tract genital inferior la femei, reprezentând aproximativ 45% din totalul cazurilor de infecții vulvo-vaginale, femeile active sexual confruntându-se frecvent cu această afecțiune. Risc crescut pentru vaginoză bacteriana apare și la femeile însărcinate și la cele care au suferit intervenții chirurgicale.

ce este vaginoza bacteriana

Vaginoza bacteriană nu este o boală cu transmitere sexuală, deși contactele sexuale frecvente, neprotejate și cu mai mulți parteneri pot duce la perturbarea echilibrului ecosistemului vaginal și, astfel, la apariția vaginozei bacteriene. Netratată corespunzător, vaginoza bacteriană recidivează frecvent și predispune la contactarea altor infecții, apoi la apariția complicațiilor, de obicei mult mai grave.

 

Simptomele vaginozei bacteriene

Secreția vaginală normală variază cantitativ de la o femeie la alta. De aceea, atunci când cantitatea secreției vaginale crește peste nivelul fiziologic (normal) al fiecărei femei, se recomandă o vizită la medicul ginecolog.

Aproximativ 50 % dintre femeile care au vaginoză bacteriană nu prezintă niciun simptom. De aceea, pentru a preîntâmpina posibilele complicații, se recomandă consultul ginecologic regulat. În cazul în care apar simptome, acestea pot include:

·         Secreții vaginale abundente, de culoare alb–cenușie. Una din trei femei cu vaginoză bacteriană are o secreție de culoare galbenă.

·         Scurgerea vaginală miroase respingător, a pește stricat, iar mirosul este mai puternic după contactul sexual

·         Dureri în timpul urinării similare celor din infecția urinară

Feminella VagiC reprezintă o abordare modernă pentru prevenția naturală a dezechilibrului de floră vaginală prin scăderea pH-ului vaginal și, astfel, normalizarea de lungă durată a florei vaginale.
Feminella VagiC este un preparat sigur, putând fi administrat în deplină siguranță chiar și în timpul sarcinii și în perioada alăptării! Află mai multe aici.